Rólunk

A trio pince

A Trio Pince a Badacsonyi borvidéken, Diszelben működő családi pincészet. A Tapolcai-medence keleti szélén található Hajagos-hegyen, elsősorban a Badacsonyi borvidékre jellemző hagyományos, és az itt nemesített helyi szőlőfajtákat termesztjük, és azokból készítjük borainkat (pl.: Olasz rizling, Szürkebarát, Zeus, Rózsakő, Vulcanus, Kékfrankos, Királyleányka). A termelésben szerepet vállaló két generáció, együttműködve jól kiegészíti egymást, ezzel elősegítve a különböző korosztályt képviselő vendégekkel való jó kommunikációt.

Céljaink között szerepel a helyi fajtákon keresztül a Badacsonyi borvidék szőlő és borkultúrájának megismertetése, amely értékeit tekintve Magyarország borvidékei között egyedülálló, valamint a kulturált borfogyasztás elősegítése. Jelenleg 4 hektáron gazdálkodunk. A tervezett termésmennyiséget már a metszéssel szabályozzuk és a szőlőtermesztésnél, nagy hangsúlyt fektetünk a hajtásválogatásra. A növényvédelmet a kártevők és kórokozók előre jelzésére alapozzuk, úgynevezett preventív (megelőző) védekezést folytatunk.  Hiszen nem a károsítók teljes kiirtására törekszünk, hanem a gazdasági kártételi küszöbszint alatti tartására. A szőlőt a megfelelő technológiai érettségben kézzel szüreteljük.  A borok elkészítésénél csak a legszükségesebb mértékben avatkozunk bele a természetes folyamatokba. Az érlelés tartályokban történik és a tételek egy részét egy év után palackban érleljük tovább.

A TRIO PINCE CSAPATA

Knolmajer Ákos

A Pannon Egyetem Georgikon karán végeztem mint informatikai statisztikus és gazdasági tervező. Jelenleg én felelek a pinével kapcsolatos napi ügyek intézéséért valamint a vendéglátásért.

Knolmajer Bence

A Pannon Egyetem Georgikon Karán végeztem kertészmérnök alapszakon, majd a Szent István Egyetem Georgikon Campusán növényorvosként. Jelenleg a MATE Georgikon Campusán vagyok doktorandusz hallgató. A pincészetnél én felelek a növényvédelemért és a borászatért.

Knolmajer Attila

A Pannon Egyetemen Veszprémben programozó informatikus mesterdiplomát szereztem. 2021 szeptemberétől kezdtem meg a doktori iskolát a Pannon Egyetemen Veszprémben. A szőlőben valamint a pincében történő műszaki fejlesztések valamint az értékesítés tartozik a feladataim közé.

Knolmajerné Szigeti Gyöngyi

Pannon Egyetem Georgikon Kar kertészmérnöki mesterképzési szakán, mint okleveles kertészmérnök végeztem. Szakirányom a szőlészet, így a pincénél a szőlőtermesztésért és az adminisztrációért felelek, valamint a vendéglátásban is részt vállalok.

Knolmajer Ferenc

Szőlész-borász végzettségemnek köszönhetően a szőlészet és a borászat napi teendői, valamint a borkóstolók lebonyolítása is a feladataim közé tartozik.

Elérhetőségeink

8297 Tapolca-Diszel, Gyulaffy László utca 17.

70/628-9204
triopince@gmail.com 

Kövess Minket!

MINDEN JOG FENNTARTVA TRIO PINCE 2022

Shopping Cart