Igazi különlegességet keresel?

Igazi különlegességet keresel?
A legtöbb badacsonyi fajta egy helyen, a Trio Pince kínàlatàban!

Hogy miért is különleges a Trio Pince?

A pincészetünk megalakulásakor, 2017-ben, célként tűztük ki, hogy a fajta palettát a badacsonyi borvidék nevével összeforrt világfajták mellett a Badacsony különleges tájfajtája a Kéknyelű és a Badacsonyban nemesített Rózsakő, Zeusz és Vulcanus fajtákból alakítjuk ki. A legtöbb helyi fajta egy helyen kóstolható nálunk. Ezek a fajták a legalkalmasabbak a borvidék adottságainak bemutatására. Minden palack bor magába hordozza az évjárat különlegességeit.

A borkészítés technológiájában a termesztett fajták mindegyikénél az erjesztés reduktívan történik, a borkezeléseket követően az érlelésre szánt tételeket 2-3 évig palackban érleljük, igy emeljük ki a borvidék talajának adottságait a borainkban. Az érlelés során a borba kerülő minimális oxigén elősegíti a másodlagos íz és aroma anyagok kialakulását és így még jobban kihangsúlyozza a terroir különlegességét. Kezdetben mindössze 0,35 hektáron termeltünk bort, akkor még csak hobbiként. Mára közel 5 hektàros szőlőbirtokon gazdálkodunk és készítjük borainkat. A szőlőterületek megújítását 2021-ben kezdtük meg, jelenleg a területek egyharmada újtelepítésű ültetvény, ezzel biztosítva a jövőbeni kiváló alapanyag előállítását. Hitvallásunk, hogy jó minőségű bort csak jó minőségű alapanyagból lehet készíteni.

A szőlőt gondosan, saját kezűleg műveljük és kiemelt figyelmet fordítunk az integrált növényvédelem elvére, aminek szellemében a növényvédőszer felhasználást a szükséges minimumra csökkentjük. A különleges szőlőfajtàk termesztése mellé, különleges panoráma is társul. A területeink Hajagos-hegyen a Csobánc hegy mellett találhatóak. A Hajagos-hegyi borok már az Árpádházi királyok idejében is híresek voltak. Területeinkről páratlan panoráma nyílik a Balatonnal körül ölelt Badacsonyi tanúhegyekre, amelynek látványát a dűlő kostoló során a borainkat kortyolva élvezhetik a vendégeink.

Shopping Cart